Próbáltad már a sütőben elkészíteni a túrógombócokat?

Egy kevés vaníliás-epres vagy borsos-meggyes szósz lesz tökéletes a tetején.

Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.

Hozzávalók

A gombócokhoz

  • 50 deka túró
  • 12 deka gríz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 5 deka zsemlemorzsa
  • 2 darab tojás

Az öntethez

  • 1 nagy pohár tejföl (min. 4 deci)
  • 2 darab tojás
  • 6 deka porcukor
  • 1 csapott kávéskanál
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, majd egy habverővel keverj össze minden hozzávalót alaposan, de a tojásokból csak a sárgáját tedd a keverékbe. Hagyd legalább 45 percet piheni a hűtőben, majd a felvert tojásfehérjét is forgasd a masszához. 

Tedd egy kivajazott jánaiba a gombócokat, majd a tejfölös krémet is keverd össze, és öntsd nyakon vele őket. Süsd a forró sütőben 25-30 percen át, a gombócok méretétől függően. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek