Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.
Hozzávalók
A gombócokhoz
- 50 deka túró
- 12 deka gríz
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 5 deka zsemlemorzsa
- 2 darab tojás
Az öntethez
- 1 nagy pohár tejföl (min. 4 deci)
- 2 darab tojás
- 6 deka porcukor
- 1 csapott kávéskanál só
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, majd egy habverővel keverj össze minden hozzávalót alaposan, de a tojásokból csak a sárgáját tedd a keverékbe. Hagyd legalább 45 percet piheni a hűtőben, majd a felvert tojásfehérjét is forgasd a masszához.
Tedd egy kivajazott jánaiba a gombócokat, majd a tejfölös krémet is keverd össze, és öntsd nyakon vele őket. Süsd a forró sütőben 25-30 percen át, a gombócok méretétől függően.