A dijoni csirkemell egy nagy adag fűszeres steakburgonya mellett a legtökéletesebb

A csirkemell az egyik legnagyobb klasszikus: finom olvadt sajttal és paradicsommal, kirántva és joghurtban pácolva, grillezve is. Ezen a héten 5 új ruháját mutatjuk meg néhány kissé szokatlan, mégis finom változatban.

Mi baconkockákkal és aszalt paradicsommal dobtuk fel a mustáros húsokat. 

Már csak a burgonya hiányzik.
Már csak a burgonya hiányzik.The Washington Post

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab csirkemellszelet
  • 10 deka baconkocka
  • 5 darab aszalt paradicsom felkockázva
  • 4 nagy evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só, kakukkfű és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a bacont kissé, és ha a kockák elkészültek, add hozzá az aszalt paradcsomot is, majd mehet az egész egy tányérra. A bacon kiolvadt zsírjához add az étolajat és a vajat – ebben sülnek majd a csirkehússzeletek. 

Forgasd a szobahőmérsékletű húsokat az olívaolajból, mustárból, barna cukorból készített sós-borsos-kakukkfüves pácba, majd süsd ki őket a forró zsiradékokban néhány perc alatt. Ha extra zsiradék nélkül készítenéd, tepsiben, letakarva kicsit több mint fél óra alatt készülnek el 180 fokon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek