Mi baconkockákkal és aszalt paradicsommal dobtuk fel a mustáros húsokat.
Már csak a burgonya hiányzik.The Washington Post
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab csirkemellszelet
- 10 deka baconkocka
- 5 darab aszalt paradicsom felkockázva
- 4 nagy evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só, kakukkfű és frissen őrölt bors
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés:
Süsd meg a bacont kissé, és ha a kockák elkészültek, add hozzá az aszalt paradcsomot is, majd mehet az egész egy tányérra. A bacon kiolvadt zsírjához add az étolajat és a vajat – ebben sülnek majd a csirkehússzeletek.
Forgasd a szobahőmérsékletű húsokat az olívaolajból, mustárból, barna cukorból készített sós-borsos-kakukkfüves pácba, majd süsd ki őket a forró zsiradékokban néhány perc alatt. Ha extra zsiradék nélkül készítenéd, tepsiben, letakarva kicsit több mint fél óra alatt készülnek el 180 fokon.