Mazsolás-cukkinis bulgursaláta – ha szereted a különleges ízkombinációkat

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa a betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Akik már rég felfedezték, milyen finom tud lenni egy-egy sós ételben néhány édes falatka, biztosan írni fogják ezt a klassz köretet, aminek az íze egy nagy adag citromtól és petrezselyemtől lesz igazán nyári és friss. 

Így tálalva is menő.
Így tálalva is menő.Foodcollection RF

Hozzávalók

  • 1 kisebb csokor petrezselyem felaprítva
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 marék mazsola
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kisebb darab grillezett cukkini felaprítva
  • ízlés szerint só, bors, fahéj
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a bulgurt dupla mennyiségű sós, forró vízben negyedóra alatt, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a vajat és keverd el az összes többi hozzávalóval. Ízesítsd és fűszerezd ízlés szerint, majd adj a keveréknek legalább 2 órát a hűtőben. Vegáknak töltsd paprikás padlizsánhajókba egy kevés sajttal, húsveőknek kanalazd a frissen sült hússzeletek mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek