Akik már rég felfedezték, milyen finom tud lenni egy-egy sós ételben néhány édes falatka, biztosan írni fogják ezt a klassz köretet, aminek az íze egy nagy adag citromtól és petrezselyemtől lesz igazán nyári és friss.
Hozzávalók
- 1 kisebb csokor petrezselyem felaprítva
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
- 1 marék mazsola
- 1 bögre bulgur
- 1 kisebb darab grillezett cukkini felaprítva
- ízlés szerint só, bors, fahéj
- 1 teáskanál puha vaj
Elkészítés:
Puhítsd meg a bulgurt dupla mennyiségű sós, forró vízben negyedóra alatt, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a vajat és keverd el az összes többi hozzávalóval. Ízesítsd és fűszerezd ízlés szerint, majd adj a keveréknek legalább 2 órát a hűtőben. Vegáknak töltsd paprikás padlizsánhajókba egy kevés sajttal, húsveőknek kanalazd a frissen sült hússzeletek mellé.