Ez a könnyű gombasaláta egy kis frissen sült baconnel lesz az igazi

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa a betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Néhány szelet tejszínes aromájú, zöldfűszeres halloumi sajt mellett a legfinomabb ez a gombasaláta, ami a szalonnakockák nélkül akkor is tökéletes, ha épp vega vendég érkezne a házhoz.

Az első lépés.
Az első lépés.Tatiana Volgutova

Hozzávalók

  • 50 deka barna csiperke összevágva (erdei gombákkal is pimpelheted)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint bazsalikom, oregánó, só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss snidling apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a gombát az olajon, majd fűszerezd és ízesítsd sóval, borecettel és frissen őröt borssal. Ha még olaszosabb hangulatban tálalnád, egy kevés paradicsompürét és mozzarellakockákat is keverj a gombákhoz. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálald a frissen sült grillúsok mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek