Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

A nulladik lépés.
A nulladik lépés.Lew Robertson

Hozzávalók

  • 1 darab padlizsán felszeletelve
  • 1 közepes darab cukkini felszeletelve
  • 3 darab lila hagyma felkarikázva
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg egy kevés olajjal az előre besózott zöldségeket, és grillezd meg őket a hagyományos módon. Ha ezzel megvagy, rendezd el őket egy tényéron, alaposan locsold meg balzsamecettel, egy kevés olívaolajjal és a fűszerekkel. Amikor összeértek az ízek, reszelt parmezánnal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek