Ez a vaníliás birskompót gyömbérrel és narancshéjjal lesz még finomabb

Gyömbért enni, azzal fűszerezni egyre jobb ötletnek tűnik, amióta sorra bukkannak fel a tanulmányok, amik igazolják előnyös hatását a vércukorszintre, köhögésre, fájdalmakra és gyulladásokra. Egy egyszerű limonádéba reszelve is remek, de ha még tovább fokoznád, figyeld e heti receptjeinket, amikben arra mutatunk tippeket, hogyan kerülhet a gyömbér még gyakrabban az asztalodra.

Egyszerű szárnyasok mellett is finom egy-egy gyümölcsragu, de akár reggelire vagy a vacsora után, könnyű desszertként is tálalhatod őket.

Almából és körtéből próbáld ki!
Almából és körtéből próbáld ki!unpict

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb darab birs megtisztítva és felkockázva
  • 0.5 darab vaníliarúd
  • 1 teáskanál gyömbér lereszelve
  • 1 darab bionarancs héja
  • 1 mokkáskanál
  • 5 evőkanál cukor
  • 0.5 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a birskockákat, közben készíts szirupot úgy, hogy egy liter vizet összefőzöl a fűszerekkel és ízesítőkkel. Ha elkészült, szűrd a birskockák tetejére, és tedd hideg helyre, ahol az ízek néhány óra alatt összeérhetnek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek