Gyümölcslevesek tetején is megállja a helyét a házi, csilis banáncsipsz

Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.

Egy jó kis mangó- vagy banánkrémleves nem is lehetne finomabb néhány szem pirított kesudióval és egy-egy nagy adag ropogós banáncsipsszel.

Nassolni is remek.
Nassolni is remek.Garrett Aitken

Hozzávalók

  • 5 darab banán felkarikázva
  • 2 darab narancs leve
  • ízlés szerint cayenne-bors
  • ízlés szerint barna cukor, só
Recept idők

Elkészítés:

Adj a banánkarikáknak negyedórát a narancslében, majd tedd őket sütőpapírra és fűszerezd be ízlés szerint. Alacsony hőfokon, 60-70 fokon szárítsd a falatokat addig a sütőben, amíg aranybarnák lesznek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek