A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 csokor friss spárga
- 40 deka tőkehalfilé
- 1 bögre ementáli sajt lereszelve
- 5 deka kéksajt felkockázva
- 4 deci tejföl
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
- ízlés szerint só és fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- 3 közepes darab paradicsom meghámozva és felkockázva
Elkészítés:
A tejfölt keverd el a citromhéjjal, a fokhagymával és egy kevés sóval. Sózd, borsozd és citromozd meg kissé a halat, majd pirítsd meg a vaj felén. Tedd át egy tálba, és a spárgának is adj egy percet a sepenyőben, utána rétegezd a megsózott paradicsommal a hozzávalókat egy jénaiban úgy, hogy a tejföl kerüljön a tetejére. Arra mehetnek a sajtok, majd legalább 15 perc a közepesen forró sütőben.