Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

Zöldfűszerekkel a tetején még szebb.
Zöldfűszerekkel a tetején még szebb.maroke

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 csokor friss spárga
  • 40 deka tőkehalfilé
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 5 deka kéksajt felkockázva
  • 4 deci tejföl
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 3 közepes darab paradicsom meghámozva és felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt keverd el a citromhéjjal, a fokhagymával és egy kevés sóval. Sózd, borsozd és citromozd meg kissé a halat, majd pirítsd meg a vaj felén. Tedd át egy tálba, és a spárgának is adj egy percet a sepenyőben, utána rétegezd a megsózott paradicsommal a hozzávalókat egy jénaiban úgy, hogy a tejföl kerüljön a tetejére. Arra mehetnek a sajtok, majd legalább 15 perc a közepesen forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek