Ha még egészségesebbre szeretnéd, vágj extra vékony csíkokra szárzellert, répát és káposztát, hagyd őket negyedórára egy szójaszószos-balzsamecetes-mézes keverékben, és ezt is keverd a frissen elkészült, garnélás tésztához.
![Ne főzd túl a garnélákat, elég nekik néhány perc.](https://kep.index.hu/1/0/3306/33064/330646/33064628_2533904_6290804fbce26e5ba1a93e4a656ec541_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 szál felkarikázott újhagyma
- 5 evőkanál szójaszósz
- 2 bögre tisztított garnélafarok
- 1 teáskanál lereszelt gyömbér
- 1 teáskanál méz
- ízlés szerint cayenne-bors, só és bors
- 0.5 darab biolime leve és héja
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd felkockázott fokhagyma
- 2 adag üvegtészta (főtt)
Elkészítés:
Dobd a forró zsiradékra a fokhagymát, és puhítsd rajta néhány pecig a garnélákat. Hamar megpuhulnak, utána már csak annyi dolgod van, hogy hozzáadd az ízesítőket, a friss újhagymát, szójaszószt és a lime levét. Ha elkszültél, forgasd a keverékbe az üvegtésztát, és a lime héjával megszórva tálald.
![Gyömbérrel és mézzel grillezett lazac – néhány perc alatt elkészül ez az egészséges különlegesség](https://kep.index.hu/1/0/3141/31414/314146/31414621_2412011_9ec530fe2128433092d12c385ad12687_wm.jpg)
Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás.
Tovább olvasom