Gyömbéres garnéla lime-mal és üvegtésztával – percek alatt összedobható, könnyű fogás

Gyömbért enni, azzal fűszerezni egyre jobb ötletnek tűnik, amióta sorra bukkannak fel a tanulmányok, amik igazolják előnyös hatását a vércukorszintre, köhögésre, fájdalmakra és gyulladásokra. Egy egyszerű limonádéba reszelve is remek, de ha még tovább fokoznád, figyeld e heti receptjeinket, amikben arra mutatunk tippeket, hogyan kerülhet a gyömbér még gyakrabban az asztalodra.

Ha még egészségesebbre szeretnéd, vágj extra vékony csíkokra szárzellert, répát és káposztát, hagyd őket negyedórára egy szójaszószos-balzsamecetes-mézes keverékben, és ezt is keverd a frissen elkészült, garnélás tésztához.

Ne főzd túl a garnélákat, elég nekik néhány perc.
Ne főzd túl a garnélákat, elég nekik néhány perc.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szál felkarikázott újhagyma
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 bögre tisztított garnélafarok
  • 1 teáskanál lereszelt gyömbér
  • 1 teáskanál méz
  • ízlés szerint cayenne-bors, só és bors
  • 0.5 darab biolime leve és héja
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd felkockázott fokhagyma
  • 2 adag üvegtészta (főtt)
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a fokhagymát, és puhítsd rajta néhány pecig a garnélákat. Hamar megpuhulnak, utána már csak annyi dolgod van, hogy hozzáadd az ízesítőket, a friss újhagymát, szójaszószt és a lime levét. Ha elkszültél, forgasd a keverékbe az üvegtésztát, és a lime héjával megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek