Míg sorbetnek hivatalosan a vizes alapú gyümölcsfagylaltokat nevezzük, semifreddónak pedig a fagyasztott desszerteket, így utóbbinak inkább hívhatjuk ezt a kis mézes finomságot. Ha vendégváróként is bevethető, komoly desszertet varázsolnál belőle, készíts hozzá vaníliás főzött krémet, és forró, pirított diót szórj a tetejére.
Hozzávalók
- 3 evőkanál gesztenyeméz (bármelyik kedvenceddel helyettesítheted)
- 3 deci habtejszín
- 3 darab tojássárgája
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
- pirított dió a tetejére
- citromfű a tetejére
Elkészítés:
Tedd forró víz fölött egy tálba a tojások sárgáját, vaníliát és a mézet, és habverővel keverd habosra. Amikor krémes, tedd félre hűni, közben verd fel a tejszínt. Ha kihűlt a krém, dolgozd össze a tejszínnel. A legjobb, ha van egy kisebb, hosszúkás szilikonformád, mert abból, ha megfagyott, egyszerűen ki tudod borítani. Hagyd néhány órára a hűtőben, majd egy kis mézzel, friss citromfűvel és enyhén sós, pirított dióval tálald.