Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre. Ez az étel valóban finom, és ha nem számolod a kalóriákat, egy kis fokhagymás-petrezselymes tejföl is elfér a tetején.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve, előfőzve
- 70 deka tonhal felcsíkozva
- ízlés szerint só, fehér bors, citromlé
- 3 deci tejföl
- 5 kisebb gerezd fokhagyma összetörve
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál liszt
- 20 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
Elkészítés:
Sózd, borsozd és locsold meg a halszeleteket, majd tedd félre egy kicsit. Tíz perc után forgasd egy kevés lisztbe és süsd 2-3 percen át a halat, majd rétegezd egy jénaiba a szeleteket a karfiollal és a fokhagymával elkevert tejföllel.
Adj az egésznek negyedórát a sütőben, utána tedd rá a sajtszeleteket, és azokkal együtt is kapjon még legalább 5 percet. Ha van otthon friss petrezselyem vagy snidling, ezekből szórj a tetejére, de szuper mellette a füstöltpaprika-por is.