Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre. Ez az étel valóban finom, és ha nem számolod a kalóriákat, egy kis fokhagymás-petrezselymes tejföl is elfér a tetején. 

Langyosan tálald.
Langyosan tálald.porosolka

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve, előfőzve
  • 70 deka tonhal felcsíkozva
  • ízlés szerint só, fehér bors, citromlé
  • 3 deci tejföl
  • 5 kisebb gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
Recept idők

Elkészítés:

Sózd, borsozd és locsold meg a halszeleteket, majd tedd félre egy kicsit. Tíz perc után forgasd egy kevés lisztbe és süsd 2-3 percen át a halat, majd rétegezd egy jénaiba a szeleteket a karfiollal és a fokhagymával elkevert tejföllel.

Adj az egésznek negyedórát a sütőben, utána tedd rá a sajtszeleteket, és azokkal együtt is kapjon még legalább 5 percet. Ha van otthon friss petrezselyem vagy snidling, ezekből szórj a tetejére, de szuper mellette a füstöltpaprika-por is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek