Ezt a jeges, bodzás desszertet akár fagyigép nélkül is összedobhatod

A világjárvány közepén fagyizni azért nem a legegyszerűbb eljárni, és ha nincs otthon fagyigéped, akkor a klasszikusokról egy időre le kell mondanod. Ám a sorbet mindig tökéletes megoldás lehet, nemcsak azért, mert gyors, hanem mert gyümölcsökkel és gyümölcsragukkal klassz, egészséges desszertek válnak belőlük. Ezen a héten 5 sorbet- és semifreddotippet hoztunk azoknak, akikek hiányoznak a tavaszi fagyizások.

Itt a bodza szezonja, naná, hogy nem hagyjuk ki a vele készült jeges édességeket!

Már nem sokáig tart a bodza szezonja.
Már nem sokáig tart a bodza szezonja.SStajic

Hozzávalók

  • 20 darab bodzavirág
  • 1 liter víz
  • 30 deka cukor
  • 3 kisebb darab biocitrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Főzd sziruposra a vizet a cukorral, majd vágd bele vékonyra az egyik citromot, a többinek csak a levét és lereszelt héját tedd hozzá. Amikor langyosra hűlt, öntsd a bodzára, majd adj neki a hűtőben egy napot. Másnap szűrd le, majd tedd a fagyigépbe, vagy jégkockatartóban fagyaszd kockákra, és tálalás előtt aprítógépben törd kanalazhatóra. Egy kevés fehér rummal, szódával és mentával klassz, nyári frissítőt készíthetsz vele. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek