5 különleges pesto, amik mindent feldobnak a frissen főtt tésztáktól a grillhúsokig

Olvasási idő kb. 2 perc

Ezen a héten pestókat készítettünk, amiket leginkább azért szeretünk, mert a húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. És ha ez még nem lenne elég, ezekkel az egyszerű receptekkel minimális konyhai rutinnal is friss, egyszerű olasz hozzávalót dobhatsz össze alig öt perc alatt.

A jó pestóhoz nem is nagyon kell más, csak egy nagy adag parmezán, fenyőmag, friss bazsalikom és pár kanál extraszűz olívaolaj. Ízlés szerint variálhatod, ahogy szeretnéd, ám a legjobb, ha nem állsz meg a bazsalikomos alapnál, ugyanis nemcsak azzal készülhet, hanem reteklevélből vagy akár rukkolából is.

Nem csak arra jó ez a fogás, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet, hiszen valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

Ilyen is van: diós reteklevélpestoIlyen is van: diós reteklevélpesto

Nem csak arra jó ez a recept, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet – valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

Tovább olvasom

Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de nincs túl sok időd dolgozni a különlegességekkel.

Tudtad, hogy te is egyszerűen összedobhatod a vörös pestót?Tudtad, hogy te is egyszerűen összedobhatod a vörös pestót?

Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére is. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de túl sokat nincs időd dolgozni a különlegességekkel.

Tovább olvasom

Érdemes a füstös pestónak is adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat.

Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pestoVan új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

Tovább olvasom

Ha elkészültél a rukkolapestóval, kanalazd egy forró, grillezett haloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel. 

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni, fehér kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a definíciók helyett érdemesebb azzal foglalkoznunk, hogy elkészítsük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek