Ezt a túrópizzát most egy kis fokhagymával dobtuk fel

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Egy kevés fokhagymával még finomabb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

Dupla adagban is van értelme.
Dupla adagban is van értelme.CreativeCompulsions

Hozzávalók 1 személyre

  • 25 deka túró
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál zabpehely (zabkorpával és zabpehelyliszttel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Botmixerrel dolgozd el jól az összes hozzávalót, majd formázd és süsd elő legalább negyedórán át. Ezek után pakold meg a kedvenceiddel, és adj még neki legalább 10 percet a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek