A karfiolos pizzaalap friss olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a legfinomabb

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és egy jó nagy adag paradicsomos szósz.

Egy kis parmezán még mehet a tetejére.
Egy kis parmezán még mehet a tetejére.nata_vkusidey

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 közepes fej karfiol
  • ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű (összesen)
  • 2 kisebb tojás
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt törd össze aprítógépben, majd adj neki a mikróban 5 percet. Ezek után tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki a levét. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tojást, sajtot és az ízesítőket, és kerekre formázva süsd elő 20 percen át. Ha az alap kész, bármit rápakolhatsz – ekkor már csak addig kell sütnöd, amíg a sajt szépen megolvad a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek