Idén ne maradjon ki az eperszörp, mutatunk is egy egyszerű receptet!

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Ebben az évben nem sok kifogásunk maradhatott a házi lekvárok és dzsemek elkészítésére. Ebben a szörpben tudod, mi van, semmi aroma és egészségtelen adalékanyag nem kerül bele. Az italok mellett koktélokat is készíthetsz majd ebből a szörpből, de fagyi tetején vagy mascarponéval elkeverve pohárkrémek alapjaként is nagyon finom. 

Ha még érdekesebbé tennéd, gyömbérrel vagy vaníliával ízesítsd.

Nem csak italként finom.
Nem csak italként finom.nickpo

Hozzávalók

  • 1 kiló eper
  • 5 deci víz
  • 0.6 kiló cukor
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a vízben a felkockázott epreket 5 percig, majd egy kis lyukú szűrőn vagy egy vászonkendőn át szűrd le. A levet a cukorral és a citrommal forrald fel, szedd le a habját, majd még forrón töltsd tiszta üvegekbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek