Amilyen egyszerű, olyan izgalmas lesz a végeredmény, amit akár hidegen egy grillebéd előtt is tálalhatsz.
Hozzávalók
- 30 deka apróra kockázott eper
- 2 evőkanál máklikőr
- 1 evőkanál porcukor
- 20 gramm egész mák
- 20 gramm darált mák
- 2 deci tejszín
- 8 deka cukor
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál só
- 1 kis pohár víz
- 4 deci tej
Elkészítés:
Az egész mákot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd a tej és tejszín keverékéhez add a cukrot és a sót. Forrald össze és szórd bele a darált mákot, és 5 perc után dolgozd össze kissé egy botmixerrel. Utána keverd el benne a keményítővel elkevert vizet és a mákszemeket, és kis lángon, kevergetve várd meg, míg besűrűsödik. A gyümölcsraguhoz csak keverd el az epreket a likőrrel és a porcukorral, és tálald a leves mellé.