Ez a mákleves egy kis máklikőrös eperraguval lesz tökéletes

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Amilyen egyszerű, olyan izgalmas lesz a végeredmény, amit akár hidegen egy grillebéd előtt is tálalhatsz. 

Gyors változatban néhány málnaszem is megteszi.
Gyors változatban néhány málnaszem is megteszi.A_Lein

Hozzávalók

  • 30 deka apróra kockázott eper
  • 2 evőkanál máklikőr
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 gramm egész mák
  • 20 gramm darált mák
  • 2 deci tejszín
  • 8 deka cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár víz
  • 4 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Az egész mákot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd a tej és tejszín keverékéhez add a cukrot és a sót. Forrald össze és szórd bele a darált mákot, és 5 perc után dolgozd össze kissé egy botmixerrel. Utána keverd el benne a keményítővel elkevert vizet és a mákszemeket, és kis lángon, kevergetve várd meg, míg besűrűsödik. A gyümölcsraguhoz csak keverd el az epreket a likőrrel és a porcukorral, és tálald a leves mellé. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek