Ez a mákleves egy kis máklikőrös eperraguval lesz tökéletes

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Amilyen egyszerű, olyan izgalmas lesz a végeredmény, amit akár hidegen egy grillebéd előtt is tálalhatsz. 

Gyors változatban néhány málnaszem is megteszi.
Gyors változatban néhány málnaszem is megteszi.A_Lein

Hozzávalók

  • 30 deka apróra kockázott eper
  • 2 evőkanál máklikőr
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 gramm egész mák
  • 20 gramm darált mák
  • 2 deci tejszín
  • 8 deka cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár víz
  • 4 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Az egész mákot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd a tej és tejszín keverékéhez add a cukrot és a sót. Forrald össze és szórd bele a darált mákot, és 5 perc után dolgozd össze kissé egy botmixerrel. Utána keverd el benne a keményítővel elkevert vizet és a mákszemeket, és kis lángon, kevergetve várd meg, míg besűrűsödik. A gyümölcsraguhoz csak keverd el az epreket a likőrrel és a porcukorral, és tálald a leves mellé. 

 

kapcsolódó Te tudod, hogyan kell tökéletesen tárolni a mákot?
Te tudod, hogyan kell tökéletesen tárolni a mákot?

Mutatjuk, mit kell csinálnod, hogy ne avasodjon meg idő előtt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Mustra