Ez a mákleves egy kis máklikőrös eperraguval lesz tökéletes

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Amilyen egyszerű, olyan izgalmas lesz a végeredmény, amit akár hidegen egy grillebéd előtt is tálalhatsz. 

Gyors változatban néhány málnaszem is megteszi.
Gyors változatban néhány málnaszem is megteszi.A_Lein

Hozzávalók:

  • 30 deka apróra kockázott eper
  • 2 evőkanál máklikőr
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 gramm egész mák
  • 20 gramm darált mák
  • 2 deci tejszín
  • 8 deka cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár víz
  • 4 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Az egész mákot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd a tej és tejszín keverékéhez add a cukrot és a sót. Forrald össze és szórd bele a darált mákot, és 5 perc után dolgozd össze kissé egy botmixerrel. Utána keverd el benne a keményítővel elkevert vizet és a mákszemeket, és kis lángon, kevergetve várd meg, míg besűrűsödik. A gyümölcsraguhoz csak keverd el az epreket a likőrrel és a porcukorral, és tálald a leves mellé. 

 

kapcsolódó Te tudod, hogyan kell tökéletesen tárolni a mákot?
Te tudod, hogyan kell tökéletesen tárolni a mákot?

Mutatjuk, mit kell csinálnod, hogy ne avasodjon meg idő előtt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gyorsan összedobható pad thai izgalmas és egészséges ebéd lesz

Nálunk most ramentésztából sikerült remekül az eredetileg pirított rizstésztából készülő finomság. Ha épp ez van otthon, emiatt ne mondj le az egzotikus fogásról, mert ha a kötelező tofu, tamarind és tojás benne van, már csak kedvenc zöldségeidet kell felaprítanod.

szeptember19., 10:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

szeptember22., 11:24

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Mustra