Magyaros hangulatban is készíthetsz fehér pizzát kaporral, juhtúróval és baconnel

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Nálunk kaporral, juhtúróval és baconnel készült, te akár kolbásszal és lila hagymával is készítheted – mindkettővel klassz, kicsit magyaros hangulatú fogás lesz a végeredmény.

Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.

Egy kis spenót is mehet rá.
Egy kis spenót is mehet rá.Juanmonino

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 adag pizza- vagy kenyérlángostészta
  • 2 evőkanál juhtúró
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 deka baconkocka vagy -szelet
  • 3 nagy evőkanál tejföl
  • 1 kisebb csésze szárított paradicsom
  • 1 kisebb csokor friss snidling
  • 1 kisebb csokor kapor
  • 1 marék bébispenótlevél (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tejfölt a juhtúróval, majd ízesítsd a sóval és borssal. Kend meg vele a tésztát, majd pakold a pizzára a többi hozzávalót, vagyis a kissé elősütött baconszeleteket, spenótot és paradicsomot. Negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre. A friss snidlinggel és kaporral a tetetjén tálalad, ha elkészült.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek