Ez itt a legegyszerűbb rizskochalaprecept, mérés nélkül, bögrésen

A rizsfelfújtat bevetheted desszertként, de akár egy nehezebb leves után főételként is. Azért, hogy a kedvencetek ne legyen unalmas, ezen a héten 5 különleges változattal készültünk, és ha egy gyors, egyszerű változatra van szükség, arra is hoztunk egy egyszerű, bögrés receptet.

Mi nagyon bírjuk a bögrés recepteket, egyrészt mert kinek van kedve grammra kimérni az alapanyagokat, másrészt pedig mennyire könnyen megjegyezhetőek már a bögrével és kanalakkal adagolt hozzávalók?! Ez a recept sem kivétel, figyeld, milyen szépen jönnek sorban: 4 tojás, 3 nagy kanál cukor, 2 teáskanál só, másfél bögre tej és egy bögre rizs.

Jöhet egy kis málnaszirup és néhány mentalevél.
Jöhet egy kis málnaszirup és néhány mentalevél.benedek

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 2 mokkáskanál
  • 3 nagy kanál cukor
  • 4 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. (Ha közben úgy látod, hogy szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.) A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral és a sóval. Ha szeretnél, ezen a ponton adj hozzá vaníliát és egy biocitrom lereszelt héját is. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét is dolgozd bele, tedd egy kisebb szilikon sütőformába, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek