Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

A sajt nem hiányozhat belőle.
A sajt nem hiányozhat belőle.Floortje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 marék pisztácia megtisztítva
  • 10 deka kemény füstölt sajt lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 deci olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze a pisztáciát, majd dobd az aprítógépbe az összes többi hozzávalót is. Keverd krémesre, majd add hozzá az olajat, és a legvégén ízesítsd a keveréket sóval, borssal és oregánóval. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek