Nem is kell mellé más, csak néhány szelet házi kenyér és alaposan megsózott paradicsom- meg uborkafalatok.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 teáskanál vaj
- 1 nagy evőkanál étolaj
- 1 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
- 10 darab csirkemáj felkockázva
- 1 kisebb csokor zöld spárga összevágva
- 8 darab tojás
- 1 deci tejszín
- 1 bögre ementáli sajt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt, és lazán verd fel. Dobd a forró zsiradékok keverékére kis lángon a hagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a máj és a spárga is 3-4 percre. Ha elkészültél, sózd-borsozd a keveréket, majd add a tojásokhoz.
Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül. Ekkor szórd rá a sajtot, és adj még neki annyi időt, amennyi alatt ráolvad a tetejére.