Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt. 

Az újhagyma zöldje tökéletes a tetején.
Az újhagyma zöldje tökéletes a tetején.BaileysTable

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb szál felaprított póréhagyma
  • 2 közepes darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 nagyobb darab paprika fekockázva
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • 15 deka házi kolbász felkockázva
  • 1 mokkáskanál vaj
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
  • 0.5 bögre felkockázott bacon
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró vajra kis lángon a bacont és a zöldségeket, majd süsd néhány percig, és add a tojásos keverékhez a sajttal együtt. Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek