Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 kisebb szál felaprított póréhagyma
- 2 közepes darab paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1 nagyobb darab paprika fekockázva
- ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
- 8 darab tojás
- 1 deci tejszín
- 15 deka házi kolbász felkockázva
- 1 mokkáskanál vaj
- 1 bögre lereszelt trappista sajt
- 0.5 bögre felkockázott bacon
Elkészítés:
Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró vajra kis lángon a bacont és a zöldségeket, majd süsd néhány percig, és add a tojásos keverékhez a sajttal együtt. Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.