Miért épp ezt ne dobná fel az olvadt sajt? Pirított hagymás, sajtos frittata

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Egy jó nagy adag olvadt sajt annyit ételt feldob, miért lenne kivétel ez a klassz, reggeli tojásos frittata? Ha szeretitek a csípőset, néhány karika jalapenóval küldd meg a tetejét.

Hozzávalók

  • 2 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem
  • 1 bögre lereszelt érett cheddar
  • 1 deci tejszín
  • 8 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. 

Süsd meg a hagymát a forró zsiradékok keverékén, sózd meg, majd add a tojásos keverékhez a sajttal együtt. Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül. Húsevőknek néhány karika kolbásszal dobhatod fel. 

Az apróra vágott, friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek