Akár baconszeletekkel is tuningolhatod: bundás kenyér banánnal és mogyoróvajjal

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Ha te is a tengerentúl méltán híres, ám annál furább gasztronómiájának rajongója vagy, pakold meg baconnel, locsold meg juharsziruppal, és nevezd ki a mait csalónapnak!

Hozzávalók

  • 8 darab toastkenyérszelet
  • 4 darab tojás
  • 4 teáskanál mogyoróvaj
  • 2 darab felkarikázott banán
  • 1 mokkáskanál
  • 2 csapott evőkanál barna cukor
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a tejszínt és a tojást, majd ízesítsd cukorral és sóval. Forgasd meg benne a kenyérszeleteket, és süsd ki őket egyesével. Ha ezzel megvagy, készíts belőlük szendvicseket a mogyoróvajjal és a banánszeletekkel. Ha van otthon juharszirup és fahéj, ezekkel tuningold a tetejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek