Ha szereted a különlegességeket: bundás kenyér sós karamellel és narancsos tejszínhabbal

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Még hogy egy adag gyors bundás kenyér nem lehet elegáns, menő hozzávalója egy jó kis villásreggelinek!

Egy kis narancsos tejszín dobja fel.
Egy kis narancsos tejszín dobja fel.OksanaKiian

Hozzávalók

A kenyerekhez

  • 4 nagyobb szelet kenyér vagy kalács
  • 1 deci tejszín
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 4 evőkanál olaj

A tetejére

  • 2 deci habtejszín
  • 1 darab bionarancs héja
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál
  • 1 kis pohár tejszín
  • 1 nagy teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojást és a tejszínt alaposan egymással, ízesítsd sóval és cukorral, majd forgasd meg benne a kenyérszeleteket és a zsiradékok keverékében süsd ki. 

A tejszínt a cukorral verd fel, utána ízesítsd a narancshéjjal. Tedd fel kis lángon a cukrot, és ha elolvadt, mehet hozzá a vaj, majd egy kevés meleg tejszín és a só is. Ezzel locsold meg a kész kenyereket, majd tálald a tejszínhabbal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek