Még egy kevert süti, amivel úgy leszel menő a konyhában, hogy valójában nem kellett sok energia ahhoz, hogy összedobd. Az alma a bodzával világbajnok, és ha tovább fokoznád, akár egy kis mák vagy néhány marék pirított dió is kerülhet a tésztájába.
Hozzávalók
A süteményhez
- 3 darab alma lereszelve
- 6 deka olvasztott vaj
- 1 zacskó sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre darált dió
- 2 nagyobb darab tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 púpozott bögre liszt
A tetejére
- 1 kisebb üveg bodzalekvár (birsalmával is helyettesítheted)
- 4 deci tejszín
- 6 evőkanál porcukor
- 10 fej bodzavirág a szárai nélkül
- 6 darab tojássárgája
- 1 darab biocitrom levágott héja
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
Dolgozd el a tészta folyékony és száraz összetevőt egy-egy külön tálban, majd forgasd össze őket. Tedd egy kivajazott vagy egy szilikontepsibe, majd legalább fél óra latt 180 fokon süsd készre.
A bodzavirágokat és a cukrot a citrom vékonyan lehámozott héjával tedd félre a 2 deci langyos vízzel leöntve legalább egy órára. Ezek után keverd meg, szűrd le és főzd sziruposra.
A tejszín felében keverd el a tojások sárgáját, a sót és a keményítőt. Lassú lángon, folyamatos kevergetés közben főzz belőle krémet. Közben a maradék tejszínt verd fel habbá, és keverd a jéghidegre hűtött krémhez, add hozzá a szirupot is, majd óvatosan forgasd össze.
A kihűlt süti tetejére először a lekvárt, majd ezt a krémet rétegezd. Dióval vagy fehér csokival megszórva tálald.