Sajnos a bodzavirág csak rövid ideig vadászható májusban, így nagyon kell igyekeznünk, hogy szüreteljünk egypár virágot a mellékutak széléről. Ha ezzel megvagy, ennek a receptnek a nehezén már túl is estél.
Hozzávalók
A tésztához
- 15 deka átszitált liszt
- 1 nagyobb darab tojás (vagy 2 kicsi)
- 1.5 deci tejszín
- 1 deci szóda
- 1 mokkáskanál só
- 1 nagy bögre bozavirág (a szára nélkül)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
A tetejére
- 0.5 darab lime leve és héja
- 3 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál natúr sajtkrém
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd el úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztára hasonlítson az állaga, majd süss belőle kis fánkokat vagy laposabb palacsintákat bő, forró olajban. Érdemes a szódát a legvégén hozzáadnod, így könnyen el tudod érni a megfelelő állagot.
A krémmel sem lesz nehezebb dolgod: csak keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, és hidegen tálald a krémet a langyos fánkok tetején.