Ezt a szuper bodzafánkot egy kis lime-os mascarponekrémmel dobtuk fel

A bodzavirág aromája semmihez nem hasonlítható, és nincs okod arra sem, hogy csak a tavaszi limonádéidat ízesítsd vele. Készíthetsz vele smoothie-kat, sütit, fánkot és fagylaltot – ezen a héten össze is gyűjtöttünk néhány klassz bodzás receptet.

Sajnos a bodzavirág csak rövid ideig vadászható májusban, így nagyon kell igyekeznünk, hogy szüreteljünk egypár virágot a mellékutak széléről. Ha ezzel megvagy, ennek a receptnek a nehezén már túl is estél.

Hozzávalók

A tésztához

  • 15 deka átszitált liszt
  • 1 nagyobb darab tojás (vagy 2 kicsi)
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 deci szóda
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre bozavirág (a szára nélkül)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A tetejére

  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd el úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztára hasonlítson az állaga, majd süss belőle kis fánkokat vagy laposabb palacsintákat bő, forró olajban. Érdemes a szódát a legvégén hozzáadnod, így könnyen el tudod érni a megfelelő állagot. 

A krémmel sem lesz nehezebb dolgod: csak keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, és hidegen tálald a krémet a langyos fánkok tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek