Ha valami különlegeset készítenél, ezt a tökös rétest próbáld ki. Egy kevés téli fűszerkeverék és narancs dobja fel a tölteléket, amit tovább turbózhatsz aszalt barackkal és akár mákkal is.
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 1 nagyobb darab bionarancs héja és leve
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer-keverék (vagy szegfűszeg, kardamom, csillagánizs, fahéj, gyömbér)
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál narancslekvár
- 30 deka felkockázott sütőtök
- 3 evőkanál méz
- 1 deci tejszín
- 6 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A sütőtököt párold a tejszínben és a narancslében puhára, közben add hozzá az ízesítőket és fűszereket is. Ha ezzel megvagy, törd krémesre és tedd félre hűlni.
A réteslapot terítsd ki egy nedves konyharuhára, a lapokat egyenként kend meg olajjal, és helyezz egymásra belőlük ízlés szerint kettőt vagy hármat. A tésztára szórj zabpelyhet, majd egyenletesen oszlasd el rajta a már kihűlt tölteléket. A tészta két szélét úgy 2 centire hajtsd fel, majd a konyharuha segítségével óvatosan tekerd fel a rétest. Kend meg olajjal a tetejét és süsd 180 fokos sütőben 20 percen át.