Könnyebb változatban sonkaszeletekkel és sovány túróval készítsd ezt a klassz rétest, amit leginkább barna szósszal, hollandi mártással vagy vörösboros-erdei gombás öntettel érdemes kipróbálnod.
Hozzávalók
- 2 evőkanál juhtúró
- 1 csokor felaprított kapor
- 0.5 bögre sült baconkocka
- 1 csomag réteslap
- 1 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 25 deka túró
- 3 evőkanál búzadara
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Az egésszel annyi dolgod van, hogy minden hozzávalót, ami nem a tészta, alaposan elkeversz egymással.
Ezek után rétegenként olajozva tedd egymásra a réteslapokat, és ha készen vagy, halmozd a tésztára a tölteléket, és tekerd fel. Kend meg a rétes tetejét tojással, és 180 fokos sütőben süsd úgy negyedórán át. (Ha nagyon pirul, akkor alufóliával takard le.) Hedonista változatban reszelt sajttal dobhatod fel.