Sósan is készülhet izgalmas rétes – juhtúróval, kaporral és baconnel tartalmas fogás lesz belőle

Nincs is jobb egy-egy adag házi túrós, meggyes vagy almás rétesnél, de ha most valami újjal lepnéd meg a családot, válassz egy-egy különleges változatot gombával, juhtúróval vagy barackkal. Ezen a héten 5 különleges rétes receptjét mutatjuk meg.

Könnyebb változatban sonkaszeletekkel és sovány túróval készítsd ezt a klassz rétest, amit leginkább barna szósszal, hollandi mártással vagy vörösboros-erdei gombás öntettel érdemes kipróbálnod.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál juhtúró
  • 1 csokor felaprított kapor
  • 0.5 bögre sült baconkocka
  • 1 csomag réteslap
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 25 deka túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod van, hogy minden hozzávalót, ami nem a tészta, alaposan elkeversz egymással. 
Ezek után rétegenként olajozva tedd egymásra a réteslapokat, és ha készen vagy, halmozd a tésztára a tölteléket, és tekerd fel. Kend meg a rétes tetejét tojással, és 180 fokos sütőben süsd úgy negyedórán át. (Ha nagyon pirul, akkor alufóliával takard le.) Hedonista változatban reszelt sajttal dobhatod fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek