Vega változatban a húst ki is hagyhatod, és dióval vagy szejtánnal is helyettesítheted. Ha a sajtszószt szeretnéd feldobni, egy kis fehérbort keverj el a megolvadt sajtos öntetbe. A legegyszerűbb sajtszószhoz 6 deka lisztet, ugyanennyi vajat és 6 deci tejet olvassz össze 12 deka aromás reszelt sajttal, majd ha besűrűsödött, ízesítsd sóval és fehér borssal.
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 2 szál fehérrépa
- 3 nagy bögre gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 deka darált dió
- ízlés szerint só, bors és bazsalikom
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál puha vaj
- 1 nagy evőkanál búzadara
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 20 deka felkockázott csirkecombfilé
Elkészítés:
Vágd nagyon apró darabokra a zöldségeket és a gombát. Süsd néhány percig a húsd a zsiradékok keverékén, és ha ezzel megvagy, mehetnek utána a zöldségek is. Puhítsd meg őket fedő nélkül, hogy elfőjön a leve, fűszerezd, majd add hozzá a diót is.
Ezek után rétegenként olajozva tedd egymásra a réteslapokat, és ha készen vagy, halmozd a tésztára a tölteléket és tekerd fel. Kend meg a rétes tetejét tojással, és 180 fokos sütőben süsd úgy negyedórán át.