Próbáltad már a rétest csirkés-gombás töltelékkel és sajtszósszal?

Nincs is jobb egy-egy adag házi túrós, meggyes vagy almás rétesnél, de ha most valami újjal lepnéd meg a családot, válassz egy-egy különleges változatot gombával, juhtúróval vagy barackkal. Ezen a héten 5 különleges rétes receptjét mutatjuk meg.

Vega változatban a húst ki is hagyhatod, és dióval vagy szejtánnal is helyettesítheted. Ha a sajtszószt szeretnéd feldobni, egy kis fehérbort keverj el a megolvadt sajtos öntetbe. A legegyszerűbb sajtszószhoz 6 deka lisztet, ugyanennyi vajat és 6 deci tejet olvassz össze 12 deka aromás reszelt sajttal, majd ha besűrűsödött, ízesítsd sóval és fehér borssal.

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 nagy bögre gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 deka darált dió
  • ízlés szerint só, bors és bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 nagy evőkanál búzadara
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 20 deka felkockázott csirkecombfilé
Recept idők

Elkészítés:

Vágd nagyon apró darabokra a zöldségeket és a gombát. Süsd néhány percig a húsd a zsiradékok keverékén, és ha ezzel megvagy, mehetnek utána a zöldségek is. Puhítsd meg őket fedő nélkül, hogy elfőjön a leve, fűszerezd, majd add hozzá a diót is.

Ezek után rétegenként olajozva tedd egymásra a réteslapokat, és ha készen vagy, halmozd a tésztára a tölteléket és tekerd fel. Kend meg a rétes tetejét tojással, és 180 fokos sütőben süsd úgy negyedórán át.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek