Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab lágyra főtt (vagy buggyantott) tojás
- 2 kisebb csokor megtisztította zsenge zöld spárga
- 1 bögre felszeletelt koktélparadicsom
- 2 nagyobb szelet tonhalsteak (lazaccal is helyettesítheted)
- 2 evőkanál étolaj
- 4 gerezd felaprított fokhagyma
- ízlés szerint só, bors és citromlé
- 2 szál felaprított szárzeller
- 1 kisebb darab felaprított kígyóuborka
A szószhoz
- 1 nagy bögre lereszelt ementáli sajt
- 0.5 bögre tejszín
- ízlés szerint só, fehér bors, szerecsendió
- 0.5 deci fehérbor
- 1 teáskanál puha vaj
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a fokhagymaszeleteket, majd süsd a besózott, borsozott, citrommal ízesített hal mindkét oldalát néhány percig. Ezek után párold a zsiradékon a spárgaszálakat, majd mehetnek egymás mellé egy tányérra a paradicsomokkal, zellerrel és uborkával együtt. Sózd és borsozd meg a zöldségeket is.
Helyezd a tetejére a lágytojásokat, majd olvaszd össze a sajtot a tejszínnel, vajjal és a borral, és az így készült szósszal locsold meg a keveréket.