Lágytojás, tonhal és sajtszósz – így készíts a spárgából isteni, meleg salátát vacsorára

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.

Lazaccal is készülhet.
Lazaccal is készülhet.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab lágyra főtt (vagy buggyantott) tojás
  • 2 kisebb csokor megtisztította zsenge zöld spárga
  • 1 bögre felszeletelt koktélparadicsom
  • 2 nagyobb szelet tonhalsteak (lazaccal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors és citromlé
  • 2 szál felaprított szárzeller
  • 1 kisebb darab felaprított kígyóuborka

A szószhoz

  • 1 nagy bögre lereszelt ementáli sajt
  • 0.5 bögre tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors, szerecsendió
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a fokhagymaszeleteket, majd süsd a besózott, borsozott, citrommal ízesített hal mindkét oldalát néhány percig. Ezek után párold a zsiradékon a spárgaszálakat, majd mehetnek egymás mellé egy tányérra a paradicsomokkal, zellerrel és uborkával együtt. Sózd és borsozd meg a zöldségeket is.

Helyezd a tetejére a lágytojásokat, majd olvaszd össze a sajtot a tejszínnel, vajjal és a borral, és az így készült szósszal locsold meg a keveréket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek