Létezik könnyű étel a húsvéti időszakban is: meleg sonkasaláta grillezett cukkinivel és fehérboros majonézmártással

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Nem kell több érv: ez a meleg saláta pont annyira olaszos, mint amennyire alakbarát, így nem kell ürügy ahhoz, hogy akár hetente többször elkészítsd.

Olaszos és alakbarát.
Olaszos és alakbarát.MarianVejcik

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 bögre sült sonkakocka
  • 3 bögre cukkini felkockázva
  • 1 teáskanál bazsalikom és oregánó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 bögre koktélparadicsom félbevágva
  • 2 evőkanál balzsamecet

Az öntethez

  • 1 evőkanál parmezán lereszelve
  • 0.5 bögre majonéz
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci habtejszín
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat jól keverd el a balzsamecettel, majd sózd és borsozd ízlés szerint. 

Olvaszd meg a vajat, dobd bele az olasz fűszereket, majd forgasd meg benne a saláta összes hozzávalóját. Néhány perc után fűszerezd, majd vedd le a tűzről és tedd tányérokra. 

Keverd simára habverővel az öntet hozzávalóit, és tálald a saláta mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek