Szarvasgombás salátaöntettel a hideg és a meleg salátákat is egyszerűen feldobhatod

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére. 

Hozzávalók

  • 3 evőkanál szarvasgombaolaj
  • 0.5 bögre majonéz
  • 2 evőkanál fekete olíva apróra felkockázva (elhagyható)
  • 1 csipet rozmaring
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • néhány csepp citromlé
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Mixer nélkül egy fedeles pohárban vagy tálban rázd össze jól az öntet hozzávalóit, majd tálald a kiválasztott zöldségkeverék tetején. Akár vörös húsokkal készült saláták mellé is jól illik, amit néhány szelet nektarinnal vagy körtével dobj fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek