Vörös- és zöld pestóból is készíthetsz salátaöntetet, mutatjuk, hogyan!

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült fogások, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz. Magát a pestót is használhatod öntetként, ha pedig még ez sem elég, kóstold meg egy kevés majonézzel és joghurttal elkeverve. 

Hideg és meleg salátákon is finom.
Hideg és meleg salátákon is finom.wmaster890

Hozzávalók

  • 0.5 üveg pesto
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kis pohár joghurt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egy kisebb tálban  hozzávalókat és már mehet is a salátára. Meleg burgonyasalátán is finom friss paradicsommal, de egy rukkolás-olívás-mozzarellás tálon is tökéletes. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek