Különleges húsvéti recept: kalácsburger sonkában tormás szósszal és rukkolával

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

A házi kalács receptjét már bögrés változatban is megosztottuk, így mérned sem kell semmit, ha te is házilag dobnád össze a kalácsburger alapjait. Csak dobd össze a tésztát, alaposan dagaszd meg, formázd, vagy fond kisebb adagokra, és süsd készre fél óra alatt a házi kalácsbucit.

 

Hozzávalók 2 személyre

A burgerekhez

  • 2 nagyobb darab kalácstésztából sütött zsemle
  • 2 darab sült sonkaszelet
  • 2 marék rukkola
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb darab felszeletelt uborka
  • 15 deka felkarikázott mozzarella

A szószhoz

  • 2 evőkanál majonézes torma
  • 2 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 mokkáskanál méz
  • 1 kisebb csokor friss snidling összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a szósz hozzávalóit, majd tedd félre. Vágd félbe a bucikat, vajazd és pirítsd meg őket egy kicsit. Ha ezzel megvagy, töltsd meg a burgereket a rukkolával, sonkával és uborkával, majd tedd rá a szószt és néhány szelet mozzarellát. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek