A különleges sajtok rajongói imádni fogják ezt a kéksajtos-sonkás húsvéti szendvicset

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel, vagy akár kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb szelet felaprított jégsaláta
  • 1 darab vékonyra szeletelt alma
  • 2 darab sült sonkaszelet
  • 5 deka kéksajt
  • 7 deka mascarpone
  • 4 szelet vékonyra szeletelt (rozs)kenyér
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kéksajtot a mascarponéval és a kapribogyóval, majd pirítsd meg a kenyérszeleteket és kend meg őket a krémmel. Az így elkészült alapra halmozd a salátát, a sonkaszeleteket és egy kevés almát, majd ha ezzel megvagy, már tálalhatod is a különleges szendvicset.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek