Így lesz egy csomó zöldség- és húsételből igazán menő fogás: hollandi mártás

A bezártságban több idő marad új dolgokat tanulni, így ezen a héten az öt alapmártás receptjét hoztuk el. Mindegyiket többféle ételhez felhasználhatod, legtöbbjükből pedig egy-két extra alapanyaggal más, ismert szószokat is összedobhatsz.

A fehérbortól a mustárig többféle hozzávalóval feldobhatod ezt az alapszószt, ami zöldségekhez, halakhoz, sültekhez, tojásételekhez, meleg előételekhez lehet jó választás. A hollandi mártást mindig frissen készítsd, mert sajnos a pihenés nem tesz jót neki. 

Spárgával például tökéletes páros.
Spárgával például tökéletes páros.sbossert

Hozzávalók

  • 10 deka langyosra olvasztott vaj
  • 4 kisebb darab tojássárgája
  • 2 evőkanál víz (elhagyható)
  • 1 teáskanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábost tölts meg félig vízzel, majd forrald fel alatta kis lángon. Rakj rá egy tűzálló tálat, abba tedd a tojások sárgáját, add hozzá a vizet, és vízgőz felett, állandóan kevergetve, néhány perc alatt dolgozd jó sűrűre a keveréket.
Ha kész, húzd le a lángról, majd adagonként dolgozd bele a vajat, és végül ízesítsd citromlével, sóval és frissen őrölt borssal. Fehér bors és egy kevés fehérbor is jól illik bele.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek