Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.
Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.sorendls

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka zöldborsó
  • 2 deci tejszín
  • 6 deci alaplé
  • 1 kisebb fej felkockázott karalábé
  • 20 csirkemell- vagy combfilé összevágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva (a tetejére)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 szál felkockázott zellerszár
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a forró zsiradékban a húst, a zellert és a karalábét, majd ha a hús kifehéredett, öntsd fel az alaplével. Adj neki 10-15 percet kis lángon, ezek után mehet hozzá a borsó és a tejszín is, ha pedig egy kicsit sűrűbben szeretnéd, egy adag meleg lével elkevert étkezési keményítő is. Fűszerezd ízlés szerint, majd tálald a friss petrezselyemmel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek