Baconös-kukoricás leves kaporral – gyorsan elkészül, finom, és a csípős ételek rajongói is szeretni fogják

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

Ha nem vagy egy nagy mesterszakács, akkor is könnyen összedobod majd ezt a kukoricás levest, amit egy kis kapor tesz különlegessé. Halas ételek előtt egy kis fűszeres tortillacsipsszel tökéletes.

Ha még tartalmasabbá tennéd, frissen sült lazacdarabokkal tálald.
Ha még tartalmasabbá tennéd, frissen sült lazacdarabokkal tálald.og-vision

Hozzávalók

  • 4 evőkanál baconkocka
  • 2 közepes csemegekukorica-konzerv
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors és kapor
  • 1 teáskanál vaj
  • cayenne-bors (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kissé a forró zsiradékon a szalonnakockákat, majd öntsd fel az alaplével és add hozzá a kukoricát is. 10 perc múlva mehet hozzá a tejszín is, és ha szereted, egy kis Cayenne-bors. Ízesítsd sóval, borssal és kaporral, majd ha krémesen szeretnéd, pürésítsd alaposan botmixerrel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek