Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé. Ez az egész nem lehetetlen: egy jó kis baconös, paprikás salátában már egészen ismerős és nagyon is finom köret lesz belőle, például egy-egy grillezett hússzelet mellett. Ha a bacont kihagyod, és helyette friss zöldségekkel kevered el, a hússal egy könnyű vacsorát dobhatsz össze a csicseriborsós alapból.

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 evőkanál baconkocka
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por
  • 30 deka főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott édesburgonya
  • 1 kisebb csokor összevágott friss snidling
  • 2 marék feldarabolt friss koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Add a forró vajhoz a bacont és az édesburgonyát. Hagyd egy keveset puhulni, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsó és a fűszerek is. Ha elkészültél, vedd le a tűzről, keverd el benne a többi hozzávalót és tálald meleg salátaként. Csilivel vagy parmezánnal teheted még érdekesebbé, de a friss, olasz fűszerek is jól illenek hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek