Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé. Ez az egész nem lehetetlen: egy jó kis baconös, paprikás salátában már egészen ismerős és nagyon is finom köret lesz belőle, például egy-egy grillezett hússzelet mellett. Ha a bacont kihagyod, és helyette friss zöldségekkel kevered el, a hússal egy könnyű vacsorát dobhatsz össze a csicseriborsós alapból.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 evőkanál baconkocka
- ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por
- 30 deka főtt csicseriborsó
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 nagyobb darab felkockázott édesburgonya
- 1 kisebb csokor összevágott friss snidling
- 2 marék feldarabolt friss koktélparadicsom
Elkészítés:
Add a forró vajhoz a bacont és az édesburgonyát. Hagyd egy keveset puhulni, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsó és a fűszerek is. Ha elkészültél, vedd le a tűzről, keverd el benne a többi hozzávalót és tálald meleg salátaként. Csilivel vagy parmezánnal teheted még érdekesebbé, de a friss, olasz fűszerek is jól illenek hozzá.