Legyen a pizza most egy kicsit különleges: készítsd articsókával és chorizóval!

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

A házi pizzatészta receptjét már sokszor megosztottuk, de mostanáig nem gondolunk azokra, akik a bolti, előregyártott pizzalapokban hisznek. Akármelyik csoportba is tartozol, a pizza marinált articsókával, chorizokarikákkal és egy nagy adag sajttal mindenképpen nyerő kombináció.

 

Házi tésztával is ér elkészíteni.
Házi tésztával is ér elkészíteni.Lew Robertson

Hozzávalók

  • 1 csomag pizzalap vagy pizzatészta
  • 1 csésze marinált articsóka lecsöpögtetve
  • 1 kisebb csésze Marinara-szósz
  • 10 deka felkarikázott mozzarella sajt
  • ízlés szerint friss bazsalikom és oregánó
  • 1 kisebb darab felkarikázott chorizo
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Pakold meg a pizzalapot a hozzávalókkal, majd a leírás szerint, lehetőleg magas hőfokon, süsd ropogósra néhány perc alatt. Ha elkészült, friss rukkolával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek