Ismered a veloutémártást? Így készítheted el a legegyszerűbben

A bezártságban több idő marad új dolgokat tanulni, így ezen a héten az öt alapmártás receptjét hoztuk el. Mindegyiket többféle ételhez felhasználhatod, legtöbbjükből pedig egy-két extra alapanyaggal más, ismert szószokat is összedobhatsz.

A velouté pontos receptje attól függ, milyen ételhez használod: halakhoz hal-, szárnyashoz szárnyas-, sertéshez sertésalaplé illik. Az elkészült mártás csőben sült ételekhez és más szószok alapjaként is tökéletes.

Bátran próbálkozz vele többféle ételben.
Bátran próbálkozz vele többféle ételben.Beatriz Montes Duran

Hozzávalók

  • 4 deka vaj
  • 6 deci alaplé
  • 5 deka liszt
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajból és a lisztből kis lángon készíts világos rántást, majd lassan adagolva, habverővel folyamatosan kevergetve öntsd hozzá a meleg alaplevet, ha besűrűsödött, ízesítsd sóval és borssal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek