Ezt készítsd el a gyerekekkel: medvehagymás-parmezános kekszek

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Jó, hát ajánlhatnánk utazáshoz, vendégvárónak és iskolába, de egyrészt mi is szeretünk finomakat nassolni otthon, másrészt pedig ezekre is lesz lehetőség néhány hónap múlva. Addig is jó, ha kigyakorlod ezt a klassz és egyszerű kekszet, amit a gyerekek is jó eséllyel szívesen gyurmáznak majd.

Hozzávalók

  • 15 deka búzaliszt
  • 5 deka kukoricaliszt
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
  • 10 deka vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld át a lisztet és dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Nyújtsd ki, majd szaggasd tetszőleges formájúra, vagy vágd csíkokra, rombuszokra derelyevágóval. Ezek után nem árt neki egy kis idő a hűtőben, majd süsd készre 170 fokon úgy negyedóra alatt a kekszeket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek