Jó, hát ajánlhatnánk utazáshoz, vendégvárónak és iskolába, de egyrészt mi is szeretünk finomakat nassolni otthon, másrészt pedig ezekre is lesz lehetőség néhány hónap múlva. Addig is jó, ha kigyakorlod ezt a klassz és egyszerű kekszet, amit a gyerekek is jó eséllyel szívesen gyurmáznak majd.
Hozzávalók
- 15 deka búzaliszt
- 5 deka kukoricaliszt
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
- 10 deka vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Szitáld át a lisztet és dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Nyújtsd ki, majd szaggasd tetszőleges formájúra, vagy vágd csíkokra, rombuszokra derelyevágóval. Ezek után nem árt neki egy kis idő a hűtőben, majd süsd készre 170 fokon úgy negyedóra alatt a kekszeket.