Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagy bögre olasz száraztészta
- 2 kisebb szelet csirkemell felcsíkozva
- 2 evőkanál baconkocka
- 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
- ízlés szerint só, rózsabors és rozmaring
- 1 nagy bögre lereszelt maasdamer sajt
- 1 deci tejszín
- 15 deka mozzarella felkarikázva
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Közben dobd az összeolvasztott, forró zsiradékok keverékére a vöröshagymát, majd néhány perc múlva mehet utána a csirke, a bacon és a gombák is. 8-10 perccel később add hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot, fűszerezd és forgasd össze a tésztával.
Borítsd át egy kivajazott jénaiba, pakold meg a mozzarellaszeletekkel és süsd negyedórán át. Akár vékonyra vágott, friss paradicsomkarikákat is tehetsz a sajt alá.