Valami új, valami régi, valami kék: medvehagyma-saláta camembert-rel és szilvás öntettel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez:

  • 0.5 csésze olívaolaj
  • 1 nagy evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só és fehér bors

A salátához:

  • 15 deka felkockázott camembert sajt
  • 2 darab megtisztított, felkockázott körte
  • 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
  • 0.5 fej felcsíkozott jégsaláta
  • 0.5 csésze baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a szalonnakockákat, majd rétegezd a hozzávalókat 2 tényérra. Az öntet hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, majd kis csészékbe tálald a saláta mellé. Friss dióval és avokádóval teheted még gazdagabbá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek