A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!
Hozzávalók 2 személyre
Az öntethez:
- 0.5 csésze olívaolaj
- 1 nagy evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál fehérborecet
- ízlés szerint só és fehér bors
A salátához:
- 15 deka felkockázott camembert sajt
- 2 darab megtisztított, felkockázott körte
- 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
- 0.5 fej felcsíkozott jégsaláta
- 0.5 csésze baconkocka
Elkészítés:
Süsd meg kissé a szalonnakockákat, majd rétegezd a hozzávalókat 2 tényérra. Az öntet hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, majd kis csészékbe tálald a saláta mellé. Friss dióval és avokádóval teheted még gazdagabbá.