A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.
Hozzávalók 3 személyre
- 5 kisebb darab burgonya lereszelve
- 1 nagyobb darab tojás (vagy két kisebb)
- 0.5 bögre liszt
- 1 kisebb csokor medvehagyma felaprítva
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Dolgozd el alaposan a krumplit és a tojást annyi liszttel, hogy viszonylag sűrű tésztát kapj, és ízesítsd sóval, borssal. Fél óra múlva már jóval kezdelhetőbb lesz a tészta, ha a burgonya levet engedett. Ekkor mehet bele a medvehagyma. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy a forró olajban kisütöd az evőkanállal adagolt rösztiket.