Medvehagymát a rösztibe? Naná, hogy jól fog illeni bele!

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.

Hozzávalók 3 személyre

  • 5 kisebb darab burgonya lereszelve
  • 1 nagyobb darab tojás (vagy két kisebb)
  • 0.5 bögre liszt
  • 1 kisebb csokor medvehagyma felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a krumplit és a tojást annyi liszttel, hogy viszonylag sűrű tésztát kapj, és ízesítsd sóval, borssal. Fél óra múlva már jóval kezdelhetőbb lesz a tészta, ha a burgonya levet engedett. Ekkor mehet bele a medvehagyma. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy a forró olajban kisütöd az evőkanállal adagolt rösztiket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek