Ez az időszak a tartalék élesztők, kamrákban sorakozó lisztek, vagyis a házi kenyerek időszaka. Ha azokból is inkább egy extrát választanál, medvehagymával és szárított paradicsommal tuningold az ezek nélkül is abbahagyhatatlan falatokat.
Hozzávalók
- 1 kisebb csokor medvehagyma apróra vágva
- 50 deka kenyérliszt
- 2 deka friss élesztő (vagy egy zacskó instant)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 3 deci langyos víz
Elkészítés:
Futtasd fel a cukorral elkevert vízben az élesztőt, majd dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval, a medvehagymát kivéve. A rugalmasra gyúrt tészta 45 percig keljen meleg helyen, majd dolgozd bele a medvehagymát is, és adj neki még legalább 25 perc pihenőt.
Formázd tetszőleges alakúra, kend meg a tetejét egy kis vízzel, majd tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, amibe előzőleg egy vízzel teli tepsit is tettél. 45 perc után vedd ki, vizezd meg kissé, majd tedd félre hűlni.