Ha szereted az olívabogyót, a jó kis olvasd sajtot és a csirkemellet, főzz egy adag durumtésztát és keverd hozzá a többi alapanyagot! Ne félj hatalmas adagot csinálni, másnap a keverék tökéletes salátaalap lesz, amit csemegekukoricával, zellerrel, uborkával és bébispenót-levelekkel elkeverve egy egészen új ételt dobhatsz össze belőle.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre durumszáraztészta
- 20 deka mozzarella sajt felkockázva
- 2 evőkanál fekete olíva
- 2 evőkanál zöld olívabogyó
- 1 kisebb csésze parmezánforgács
- 0.5 deci fehébor
- 1 nagy bögre lereszelt trappista sajt
- ízlés szerint só, oregánó és színesbors-keverék
- 1 nagyobb szelet felcsíkozott csirkemell
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál baconkocka
- 1.5 deci tejszín
Elkészítés:
Sózd és borsozd a csirkemelleket, majd dobd a forró zsiradékok keverékére a baconkockákkal együtt, és ha elkészült, tedd félre.
Dobd a tésztát lobogó, sós vízbe és főzd al dentére. Szűrd le, tedd vissza a lábosba, és add hozzá az összes alapanyagot, a parmezánt kivéve, majd fedő alatt adj az egésznek még 10 percet. Ha a tészta még forró, nem is kell bekapcsolnod alatta a lángot. Ha langyosra hűlt, keverj rajta egyet és tálald jó sok borssal és a parmezánfogáccsal.