Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ha szereted az olívabogyót, a jó kis olvasd sajtot és a csirkemellet, főzz egy adag durumtésztát és keverd hozzá a többi alapanyagot! Ne félj hatalmas adagot csinálni, másnap a keverék tökéletes salátaalap lesz, amit csemegekukoricával, zellerrel, uborkával és bébispenót-levelekkel elkeverve egy egészen új ételt dobhatsz össze belőle.

Már csak a sajt hiányzik.
Már csak a sajt hiányzik.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumszáraztészta
  • 20 deka mozzarella sajt felkockázva
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 evőkanál zöld olívabogyó
  • 1 kisebb csésze parmezánforgács
  • 0.5 deci fehébor
  • 1 nagy bögre lereszelt trappista sajt
  • ízlés szerint só, oregánó és színesbors-keverék
  • 1 nagyobb szelet felcsíkozott csirkemell
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál baconkocka
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a csirkemelleket, majd dobd a forró zsiradékok keverékére a baconkockákkal együtt, és ha elkészült, tedd félre. 

Dobd a tésztát lobogó, sós vízbe és főzd al dentére. Szűrd le, tedd vissza a lábosba, és add hozzá az összes alapanyagot, a parmezánt kivéve, majd fedő alatt adj az egésznek még 10 percet. Ha a tészta még forró, nem is kell bekapcsolnod alatta a lángot. Ha langyosra hűlt, keverj rajta egyet és tálald jó sok borssal és a parmezánfogáccsal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek