Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.
Hozzávalók
- 2 bögre átszitált kenyérliszt (hagyományos liszttel is készítheted)
- 1 teáskanál só
- 1 csapott evőkanál cukor
- 0.5 bögre langyos víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál friss élesztő (3 deka, ha mérni szeretnéd)
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a langyos, cukorral elkevert vízben úgy 10 perc alatt.
Ha ezzel megvagy, dolgozd el alaposan a tészta összes többi hozzávalójával. (Ha szükséges, egy kicsit több vizet is adhatsz hozzá.) Gyúrj belőle rugalmas tésztát kézzel vagy géppel, majd tedd kelni langyos helyre egy órára.
Ezek után tedd abba a formába, amiben sütni fogod, majd vagdosd be a tetejét és keleszd még 20-30 percen át.
A legegyszerűbb módszer szerint tedd előmelegített, legalább 180-190 fokos sütőbe, aminek az aljába egy vízzel teli tepsit is tettél. Süsd úgy 50 percen keresztükl, majd kend meg egy kis vízzel, és letakarva hagyd kihűlni.